Tapahtumat

Tapahtumahistoriikki

 • Thu
  19
  Jan
  2023
  19:00Sibeliustalo, Lahti

  Johannes Brahms menetti ensin ystävänsä Robert Schumannin, sen jälkeen rakkaan äitinsä. Kuoleman koskettama säveltäjä ryhtyi valmistelemaan suurinta ja koskettavinta teostaan, Saksalaista sielunmessua, ei niinkään kuolleiden muistoksi kuin suremaan jääneiden lohdutukseksi. Martin Lutherin kääntämän Raamatun teksteihin perustuvaa requiemiä onkin kutsuttu inhimilliseksi sielunmessuksi. Sinfonia Lahti konsertoi ensimmäistä kertaa suurten kuoroteosten syvällisenä tulkitsijana tunnetun Masaaki Suzukin johdolla.

  MASAAKI SUZUKI, kapellimestari

  SARAH ARISTIDOU, sopraano

  BOŽIDAR SMILJANIĆbaritoni

  DOMINANTE & MURTOSOINTU

  Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem

  Konsertin kesto n. 1,5 h, ei väliaikaa.

  Liput: 32-13 € aik. / 27-13 € eläk. / 8 € lapsi, opiskelija ja työtön

 • Thu
  20
  Apr
  2023
  19:00Temppeliaukion kirkko

  Kevään kohina kuuluu erottamattomasti kuoromusiikkiin. Kevätöitä kertoo romantiikan ajasta, joka ammensi aiheita erityisesti luonnosta ja rakkaudesta. Kuoromusiikissa nämä ovat kypsyneet monien säveltäjien teoksissa helmiksi, suorastaan klassikoiksi. Murtosoinnun kevät sykkii pohjoismaista henkeä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ajan suuret nimet Sibelius, Kuula ja Grieg pääsevät ohjelmistossa esille sekä klassikoin että harvemmin esitetyin kappalein.

  Solistiosuuksissa sopraano Sointu Pitkänen ja baritoni Juhana Kotilainen.

  Kevätöitä kuuluu Kuoromusiikin kausikonsertit -konserttisarjaan.

  Liput 25/15 eur verkkokaupastamme tai ovelta tuntia ennen.

  Ovet avataan klo 18. Konserttia edeltää esiintyjistä ja illan ohjelmistosta kertova 30 min esittelytilaisuus klo 18.15.

  Voit ostaa myös KMK-kausikonserttilipun, jolla pääset kuuntelemaan kaikki sarjan konsertit.

 • Sat
  18
  Nov
  2023
  18:00Uusi Paviljonki, Kauniainen

  Vuonna 2003 perustettu kuoromme juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Monet laulajistamme ovat viihtyneet mukanamme kuoron alkuvuosista saakka ja kokeneet sekä kuoron leikkisän lapsuuden että suurten tunteiden murrosiän.

  Nyt aikuiseksi vartuttuaan Murtosointu kypsyy ja kasvaa edelleen, ja kaiken juhlavuosiriemun keskelläkin ajatuksemme vakavoituvat. Juhlavuotemme teemaksi olemme nostaneet Suomen luonnon ja sen ilmiöt, hetket ja niiden katoavaisuuden.

  Juhlakonsertissamme "Virta - Murtosointu 20 vuotta" saa kantaesityksensä säveltäjä Seppo Pohjolan kaksiosainen tilausteos "Two Poems". Teos on sävelletty akateemikko Kirsi Kunnaksen (1924-2021) runoon Aamut putoavat sinisinä virtoina sekä Jenni Haukion runoon Laakakatajat, haahkat, tyrnit. Lyriikat kuvaavat kauneimpia Suomen luonnon hetkiä ja yksityiskohtia - kuinka pienet ohikiitävät hetket soivat hiljaisuutta ja muodostavat jatkumon, virran, joka jää olemaan kauan ihmisen jälkeenkin. Seppo Pohjola on vanginnut tämän tunnelman säveliksi, joissa jokainen sekakuoron ääni on oma osansa virrasta. Kuoromme on ehtinyt vasta nuoren aikuisen ikään, mutta tässäkin elämässä on jo tunnistettavissa monia hetkiä ja jatkumonsa.

  Konsertin muu ohjelmisto ammentaa myös luonnosta. Esitämme sekä kuoromusiikin klassikoita että lempiohjelmistoamme vuosien varrelta. Teokset kertovat puista ja metsästä, kukista ja kasveista, vuodenajoista, tuulesta, tunteista ja rakkaudesta. Kappaleissa on riemua ja tunnetta, ja kuitenkin katoavaisuuden pohjavire, virta, kuten elämässäkin.

  Virta - Murtosointu 20 vuotta

  Konsertin johtaa Seppo Murto. Solistina toimii baritoni Juhana Kotilainen ja pianistina Jari Koivistoinen.

  Liput 25/15 eur verkkokaupastamme ja ovelta tuntia ennen. Toivotamme kuuntelijamme lämpimästi tervetulleiksi juhlakonserttiin! Seuraathan myös sosiaalisen median tilejämme Facebookissa ja Instagramissa.