Tapahtumat

Tapahtumahistoriikki

 • Thu
  19
  Jan
  2023
  19:00Sibeliustalo, Lahti

  Johannes Brahms menetti ensin ystävänsä Robert Schumannin, sen jälkeen rakkaan äitinsä. Kuoleman koskettama säveltäjä ryhtyi valmistelemaan suurinta ja koskettavinta teostaan, Saksalaista sielunmessua, ei niinkään kuolleiden muistoksi kuin suremaan jääneiden lohdutukseksi. Martin Lutherin kääntämän Raamatun teksteihin perustuvaa requiemiä onkin kutsuttu inhimilliseksi sielunmessuksi. Sinfonia Lahti konsertoi ensimmäistä kertaa suurten kuoroteosten syvällisenä tulkitsijana tunnetun Masaaki Suzukin johdolla.

  MASAAKI SUZUKI, kapellimestari

  SARAH ARISTIDOU, sopraano

  BOŽIDAR SMILJANIĆbaritoni

  DOMINANTE & MURTOSOINTU

  Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem

  Konsertin kesto n. 1,5 h, ei väliaikaa.

  Liput: 32-13 € aik. / 27-13 € eläk. / 8 € lapsi, opiskelija ja työtön

 • Thu
  20
  Apr
  2023
  19:00Temppeliaukion kirkko

  Kevään kohina kuuluu erottamattomasti kuoromusiikkiin. Kevätöitä kertoo romantiikan ajasta, joka ammensi aiheita erityisesti luonnosta ja rakkaudesta. Kuoromusiikissa nämä ovat kypsyneet monien säveltäjien teoksissa helmiksi, suorastaan klassikoiksi. Murtosoinnun kevät sykkii pohjoismaista henkeä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ajan suuret nimet Sibelius, Kuula ja Grieg pääsevät ohjelmistossa esille sekä klassikoin että harvemmin esitetyin kappalein.

  Solistiosuuksissa sopraano Sointu Pitkänen ja baritoni Juhana Kotilainen.

  Kevätöitä kuuluu Kuoromusiikin kausikonsertit -konserttisarjaan.

  Liput 25/15 eur verkkokaupastamme tai ovelta tuntia ennen.

  Ovet avataan klo 18. Konserttia edeltää esiintyjistä ja illan ohjelmistosta kertova 30 min esittelytilaisuus klo 18.15.

  Voit ostaa myös KMK-kausikonserttilipun, jolla pääset kuuntelemaan kaikki sarjan konsertit.

 • Sat
  18
  Nov
  2023
  Nya Paviljongen, Kauniainen

  Vuonna 2003 perustettu kuoromme juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Monet laulajistamme ovat viihtyneet mukanamme kuoron alkuvuosista saakka ja kokeneet sekä kuoron leikkisän lapsuuden että suurten tunteiden murrosiän.

  Nyt aikuiseksi vartuttuaan Murtosointu kypsyy ja kasvaa edelleen, ja kaiken juhlavuosiriemun keskelläkin ajatuksemme vakavoituvat. Juhlavuotemme teemaksi olemme nostaneet luonnon sekä sen 2020-luvun suurimman globaalin haasteen, ilmastonmuutoksen. Näihin teemoihin syvennymme 18.11.2023 Kauniaisissa järjestettävässä juhlakonsertissamme, jossa kantaesitämme säveltäjä Seppo Pohjolan meille säveltämän tilausteoksen suomalaisten runoilijoiden luontoaiheisiin säkeisiin.

  Toivotamme kuuntelijamme lämpimästi tervetulleiksi juhlakonserttiin! Tiedotamme siitä lisää sekä täällä verkkosivuillamme että sosiaalisen median tileillämme Facebookissa ja Instagramissa.