Tapahtumat

Tapahtumahistoriikki

Event Information:

 • Sat
  18
  Nov
  2023
  18:00Uusi Paviljonki, Kauniainen

  Vuonna 2003 perustettu kuoromme juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Monet laulajistamme ovat viihtyneet mukanamme kuoron alkuvuosista saakka ja kokeneet sekä kuoron leikkisän lapsuuden että suurten tunteiden murrosiän.

  Nyt aikuiseksi vartuttuaan Murtosointu kypsyy ja kasvaa edelleen, ja kaiken juhlavuosiriemun keskelläkin ajatuksemme vakavoituvat. Juhlavuotemme teemaksi olemme nostaneet Suomen luonnon ja sen ilmiöt, hetket ja niiden katoavaisuuden.

  Juhlakonsertissamme "Virta - Murtosointu 20 vuotta" saa kantaesityksensä säveltäjä Seppo Pohjolan kaksiosainen tilausteos "Two Poems". Teos on sävelletty akateemikko Kirsi Kunnaksen (1924-2021) runoon Aamut putoavat sinisinä virtoina sekä Jenni Haukion runoon Laakakatajat, haahkat, tyrnit. Lyriikat kuvaavat kauneimpia Suomen luonnon hetkiä ja yksityiskohtia - kuinka pienet ohikiitävät hetket soivat hiljaisuutta ja muodostavat jatkumon, virran, joka jää olemaan kauan ihmisen jälkeenkin. Seppo Pohjola on vanginnut tämän tunnelman säveliksi, joissa jokainen sekakuoron ääni on oma osansa virrasta. Kuoromme on ehtinyt vasta nuoren aikuisen ikään, mutta tässäkin elämässä on jo tunnistettavissa monia hetkiä ja jatkumonsa.

  Konsertin muu ohjelmisto ammentaa myös luonnosta. Esitämme sekä kuoromusiikin klassikoita että lempiohjelmistoamme vuosien varrelta. Teokset kertovat puista ja metsästä, kukista ja kasveista, vuodenajoista, tuulesta, tunteista ja rakkaudesta. Kappaleissa on riemua ja tunnetta, ja kuitenkin katoavaisuuden pohjavire, virta, kuten elämässäkin.

  Virta - Murtosointu 20 vuotta

  Konsertin johtaa Seppo Murto. Solistina toimii baritoni Juhana Kotilainen ja pianistina Jari Koivistoinen.

  Liput 25/15 eur verkkokaupastamme ja ovelta tuntia ennen. Toivotamme kuuntelijamme lämpimästi tervetulleiksi juhlakonserttiin! Seuraathan myös sosiaalisen median tilejämme Facebookissa ja Instagramissa.