Espoolainen Murtosointu on korkeatasoinen a cappella -ohjelmistoa esittävä kamarikuoro, joka ei kaihda suuriakaan haasteita. Kuoro aloitti toimintansa vuonna 2003, ja siinä on noin 30 kokenutta laulajaa. Kuoron taiteellisena johtajana on kesästä 2024 alkaen Emmi Saulamaa (MuM). Kuoron taiteellisena johtajana toimi aiemmin 20 vuoden ajan sen perustaja dir. mus. Seppo Murto.

Kuoron monipuolinen ohjelmisto koostuu sekä hengellisestä että klassisesta kuoromusiikista, Palestrinasta suomalaiseen nykymusiikkiin. Pyrimme ilahduttamaan yleisöämme paitsi a cappella -ohjelmistolla myös esittämällä suuria kuoro- ja orkesteriteoksia yhteistyössä isompien kuorojen kuten Dominanten ja Akateemisen Laulun kanssa.

Murtosointu on määritellyt peruspilarinsa : tasokas ja tavoitteellinen musiikkielämysten tekeminen yhdessä, sekä taitava ja nuorekas tekijäjoukko, joka viihtyy yhdessä. Kuorossa vallitsee rento ja iloinen ilmapiiri ja se sopii myös perheelliselle, joka haluaa tasokkaan harrastuksen. Pyrimme suunnittelemaan harjoitusohjelmamme ja konsertit niin, että perheellinenkin laulaja pystyy niihin osallistumaan. Kuoro tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden säännölliseen äänenhuoltoon alan ammattilaisten kanssa. Harjoittelemme Espoon Karakappelissa torstai-iltaisin. Säännöllisen konsertoinnin lisäksi Murtosointu matkailee mielellään. Vuonna 2013 Murtosointu palkittiin hopeisella diplomilla Italian Riminissä pidetyssä kansainvälisessä kuorokilpailussa.

Vuonna 2023 Murtosointu täytti 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi matkustimme marraskuussa Durhamiin Pohjois-Englantiin ja pidimme Kauniaisten Uudessa Paviljongissa 20-vuotisjuhlakonsertin. Juhlistimme 20 vuoden taivalta konsertin jälkeen juhlaillallisen merkeissä yhdessä musisoiden ja muistellen.