Murtosointu hakee uutta taiteellista johtajaa

Kamarikuoro Murtosointu etsii taiteellista johtajaa 1.9.2024 alkaen. Kuoroa on sen perustamisesta 2003 alkaen johtanut dir. mus. Seppo Murto, joka on kuluvan kevätkauden lopuksi jättämässä kuoron taiteellisen johtajan tehtävät siirtyessään eläkkeelle.

Olemme espoolainen a cappella -sekakuoro, jossa kaikki laulajat omaavat pitkän kuorouran. Kuorossa laulaa n. 30 aktiivijäsentä. Murtosoinnussa vallitsee rento ja samalla tavoitteellinen ilmapiiri musiikkielämysten luomiseen yhdessä. Kuoro harjoittelee kerran viikossa, nykyään torstaisin klo 18-21, Karakalliossa Karakappelissa. Säännöllisten viikkoharjoitusten lisäksi kuoro järjestää viikonlopun mittaisia laululeirejä noin kerran syys- ja kerran kevätkaudella.

Murtosointu pitää vuosittain 2–3 konserttia, joiden ohjelmisto koostuu eri kausien ja tyylilajien kuorosävellyksistä. Lisäksi kuoro on ollut vuosittain mukana laajempien instrumentti- tai orkesterisäestyksellisten teosten esittämisessä. Näistä esimerkkeinä yhdessä Aalto-yliopiston sekakuoro Dominanten ja Sinfonia Lahden kanssa viime vuosina esitetyt Beethovenin Missa Solemnis ja Brahmsin Ein deutsches Requiem -teokset. Murtosointu on Kuoromusiikin kausikonsertit -organisaation jäsen.

Taiteellisen johtajan työnantaja on Murtosointu ry ja työsuhde on voimassa toistaiseksi. Taiteellisen johtajan tukena toimii musiikkilautakunta, jossa jäseninä ovat kunkin äänen ääniviskaalit ja jonka puheenjohtajana toimii kuoron taiteellinen johtaja. Kuorolla on lisäksi äänenhuoltaja, joka kehittää yhteissointia ensisijaisesti stemma kerrallaan 45 min ennen viikkoharjoituksia 2–3 kertaa kuukaudessa.

Odotamme johtajalta sitoutumista, intohimoa kuoron kehittämiseen sekä sopivan haasteellisen, monipuolisen ja yleisölle mielenkiintoisen, laulajia innostavan ohjelmiston rakentamiseen ja harjoittamiseen. Taiteellisen johtajan tulee olla kouluttautunut kuoronjohtajaksi ja hänellä tulee olla kuoronjohtajakokemusta.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtävään pyydämme lähettämään 31.3.2024 mennessä osoitteeseen alovaari@gmail.com. Hakemukseen pyydämme liittämään hakijan CV:n sekä palkkiotoivomuksen. Hakemusten perusteella pyydämme valitsemamme kandidaatit koetilaisuuteen, joka koostuu johtamisnäytteestä (10 min.), harjoituttamisnäytteestä (10 min.) ja haastattelusta (10 min.). Koetilaisuus tapahtuu kuoron edessä, harjoitettavan kappaleen kandidaatti voi valita itse, johdettava kappale on jokin kuorolle tuttu teos, ja lopuksi kuorolaiset voivat esittää kysymyksiä. Koetilaisuus järjestetään 16.5. klo 18 Karakappelissa, Espoossa.

Mahdolliset kysymykset voi esittää kuoron varapuheenjohtajalle (Anne Vaari, 0400 413459 tai
alovaari@gmail.com).