Laulajaksi Murtosointuun?

Murtosointu ottaa uusia laulajia aina tarpeen mukaan, etenkin alkuvuodesta ja kesän jälkeen. Järjestämme koelauluja sopimuksen mukaan, ja koelauluista kannattaa olla yhteydessä taiteelliseen johtajaamme Seppo Murtoon tai puheenjohtajaamme. Sekakuoroille tyypillisesti etenkin miesääniin otamme mielellämme uusia laulajia.

Uusilta laulajilta toivomme monipuolista kuorokokemusta, nuotinlukutaitoa ja sitoutumista harjoitteluun. Harjoittelemme kerran viikossa torstai-iltaisin, lisäksi vuoden aikana on konsertteja ja kaksi viikonloppuihin sijoittuvaa leiriä aina kausien alkupuolella. Jäsenten odotetaan osallistuvan harjoituksiin, leireille ja konsertteihin, ellei ole pakottavaa estettä.

Koelaulussa esitetään vapaavalintainen kappale, testataan äänialaa ja sävelkorvaa sekä nuotinlukutaitoa. Koelaulutilanteessa läsnä ovat taiteellinen johtaja sekä jokaisen äänen äänenvalvojat, ns. stemmaviskaalit. Pääsystä mukaan kuoroomme ilmoitetaan mahdollisimman pian. Uusilla laulajilla on puolen vuoden koeaika, jonka jälkeen kuoron jäsenyys on täysimääräinen.

Jos olet kiinnostunut, tule kokeilemaan! Järjestämme kausien alussa avoimia harjoituksia, joihin kuka tahansa voi tulla vapaasti mukaan kokeilemaan. Koelaulu voidaan järjestää esim. tällaisen harjoituksen yhteydessä. Kannattaa seurata verkkosivujemme tapahtumakalenterin lisäksi myös sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa ja Instagramissa.

Otamme mahdollisuuksien mukaan uusia kuorolaisia myös ns. projektilaulajiksi isoihin projekteihin, joita toteutamme muiden kuorojen ja orkestereiden kanssa yhteistyössä. Näistäkin mahdollisuuksista saa parhaiten lisätietoa taiteelliselta johtajaltamme ja puheenjohtajaltamme.

Millainen kuoro Murtosointu on?

Olemme korkeatasoinen ja taiteellisesti kunnianhimoinen sekakuoro, ja haluamme kehittyä sekä kuorona että yksittäisinä laulajina. Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan jäsenillemme äänenhuolto- ja laulutuntimahdollisuuksia laulunopettajan kanssa. Meillä on Suomessa ja osin ulkomaillakin laajat kuoro- ja orkesteriverkostot ja yhteiset projektit muiden korkeatasoisten musiikin tekijöiden kanssa ovat aina kiinnostavia.

Vaikka teemme kuoromusiikkia tosissamme, meillä ei ole totista! Yhteisöllisyys ja huumori on erottamaton osa Murtosointua, ja Murtosointu-kuoroharrastus ei myöskään vie liikaa aikaa perheeltä tai muilta harrastuksilta. Laulajia on nuorista aikuisista eläkeiän saavuttaneisiin asti. Kuorolaisina olemme aina tasavertaisia. Kuoromme vahvuus on juuri sen monimuotoisuus: vahvistamme ja paikkaamme toisiamme ja yhdessä saundimme on taattua laatua. Halutessasi pääset mukaan vaikuttamaan kuoron tekemiseen myös yhdistystasolla, mutta emme velvoita laulajia enempään kuin yhdessä laulamiseen.

Toivottavasti voisimme olla myös Sinun kuorosi!